Search

RECEPT VEGAN MON CHOU TAART

Updated: Mar 22

Als kind was ik (Willemijn 🙋🏼‍♀️) dol op monchou taart maar toen ik 4 jaar geleden vegan ging eten was het onmogelijk om deze romige taart te veganizen. Tegenwoordig zijn er zulke mooie vegan alternatieven voor roomkaas dat het letterlijk een ‘piece of cake’ is om een vegan ‘monchou’ taart (zonder monchou) te knutselen.


Dit is echt de aller makkelijkste vegan taart ever maar zo ontzettend lekker


Ingrediënten

- 250 gram vegan gevulde speculaas (of combineer 150 gram vegan speculaasjes/speculoos met 50 gram amandelspijs en 50 gram plantaardige margarine zoals Flora of Flowers Farm)

- 400 gram vegan cream’cheese’ (zoals die van Violife)

- 1.5 tl vanillepoeder (2 gram)

- 1 el limoen- of citroensap (15 ml)

- 200 gram poedersuiker

- 1 blik vlaaifruit (die met kersen is vaak vegan, de aardbeien variant bevat meestal karmijn (= luizenbloed = bah)


Nodig aan materiaal

- Keukenmachine

- Handmixer

- Springvorm van 24 cm (of gebruik 2 kleintjes van 10 cm voor 2 taartjes)

- Acetaatfolie (of knip een strook van 5 cm van een vel bakpapier)

- Bakspray (of gebruik wat olie op een stukje keukenpapier)



Recept

1. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de ring iets in.

2. Plak acetaatfolie of een strook bakpapier tegen de rand aan.

3. Doe de gevulde speculaas (of speculaasjes/spijs/margarine in een keukenmachine en laat draaien tot het één massa is.

4. Stort dit op de bodem van de springvorm en druk goed aan.

5. Met de handmixer meng je de vegan cream’cheese’ met vanillepoeder en poedersuiker. Als alles goed is opgenomen meng je er druppel voor druppel de limoen- of citroensap door (anders kans op schiften).

6. Verdeel deze laag op de speculaasbodem en strijk uit met een spatel.

7. Hier bovenop verdeel je het vlaaifruit.

8. Zet de springvorm zeker 2 uur in de vriezer. Je wilt dat het bevriest.

9. Na 2 uur haal je de ring van de springvorm los en trek je het acetaatfolie/bakpapier ervan af (let op dat je dit doet als de taart bevroren is, anders blijft het plakken en dat is zonde J)

10. Tadaaaa taart klaar. Easy peasy toch?

11. Deel jouw creatie op instagram en tag ons (willem_pie) want we zijn heel benieuwd naar jullie Mon Chou Taartjes (zonder monchou)

CONTACT

Willem-Pie Bakery B.V.

Johan Huizingalaan 76

1065 JD Amsterdam

hello@willem-pie.nl

+31 20 61 51 935

Call us from Monday till Friday between 9 a.m. and 5 p.m.

KVK: 75619148

GET IT FRESH

Lucky you! If you subscribe for the our newsletter you will receive an email if we have extra cakes that you can come pick up with a 50% discount. First come, first serve!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn - Black Circle

© 2021 Willem-Pie | made by COCO